Actualiteiten archief

Nieuws van en over de Civil Society Club

23 maart 2015

NLDOET: Oegstgeest houdt van groen!

Door Maureen, Milou met tekstuele bijdragen van Janette (gemeente Oegstgeest)

foto: Vrijwilligers van Dorpscentrum Oegstgeest Saim, Jaap, Bert-Jan, George, Achmad, Ed & Pieter knappen de voortuin op.

NLDOET ook in Oegstgeest een groot succes! Oegstgeest begint de lente met groene vrijwilligersacties!

OP 20 en 21 maart hebben ook in Oegstgeest veel vrijwilligers de handen ineen geslagen om bij diverse projecten hulp te bieden. Veel dorpsgenoten en ook burgemeester en wethouders van Oegstgeest hielpen mee. NLdoet is de actie van het Oranje Fonds die hiermee wil laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving.

Echt een voorbeeld

De aftrap van de actie was in de tuin van Marente Oegstgeest. Op vrijdag 20 maart werd daar de tuin weer in orde gemaakt voor bewoners, door een groep enthousiaste jongeren van het ID college & andere vrijwilligers. Karin Bosch, manager zorg Oegstgeest was erg enthousiast over de inzet van jonge mensen voor kwetsbare ouderen; “Echt een voorbeeld.”

Burgemeester Jan Waaijer en wethouder Tonjann hielpen dezelfde dag mee in tuin en keuken van de beschermde woongroep Soeverein/Gemiva-SVG. Bewoonster Karin vond het “heel bijzonder dat de gemeente langskomt om mee te werken als vrijwilliger”.

Dagcentrum Poelgeest van ‘s Heerenloo bracht met vrijwilligers een bezoek aan Boerderij Het Geertje.

Zaterdag 21 maart gingen ook meerdere projecten van start:

Superblij met alle hulp

Op de Montessorischool hielpen tal van vrijwilligers mee met het voorjaarsklaar maken van de schooltuinen, het maken van een brug over de vijver en het opknappen van het plein. Ook werd de rieten omheining van de containers op de speelplaats onder handen genomen. Wethouder Marien den Boer was ook bij de Montessorischool aanwezig om een handje te helpen. Coördinator Caroline Frenken was “superblij met de vele hulp”.

Het clubhuis en het terrein van Stichting Scouting Shawano’s waren hard aan een schoonmaakbeurt toe. Ook de dakgoten van het clubhuis werden door enthousiaste vrijwilligers onderhanden genomen. Beheerder van het clubhuis Edo Duivenvoorden: “over een paar maanden gaan we het clubhuis schilderen. Wij hopen dat er dan ook weer voldoende enthousiaste vrijwilligers mee zullen helpen!”

Mooi resultaat

Met het mooie lenteweer was het geen straf lekker buiten bezig te zijn. Wat is er nog veel groen en ruimte in Oegstgeest! Fijn dat er zo veel inwoners (ook uit Leiden!) wilden helpen om Oegstgeestse initiatieven te ondersteunen! Zo staken tal van vrijwilligers bij Vrij Groen de handen uit de mouwen. In de Vrij Groen tuin zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag vrijwilligers aanwezig die graag de tuin laten zien. Voor kinderen is op het terrein nog echt de ruimte om te spelen en te ontdekken. Wethouder Jos Roeffen was bij dit project aanwezig om als vrijwilliger mee te helpen..

Bij het Dorpscentrum Oegstgeest werkten vrijwilligers onder leiding van hovenier Jaap Maandag aan het opknappen van de voortuin. Het resultaat mag er zijn.

Vrijwilligers

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. In Oegstgeest ondersteunt de Civil Society Club de acties van NLdoet ondermeer door de aandacht op deze acties te vestigen en vrijwilligers te werven.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de Oegstgeestse leefomgeving bijvoorbeeld als donateur of als vrijwilliger? Kijk dan eens o.a. op de website van de Civil Society Club | Lokaal Fonds Oegstgeest (www.civilsocietyclub.nl) en meld je aan. Elke bijdrage is welkom!

bijlage

Alle berichten